Privé berichten zijn email berichten, waarbij de afzender en ontvanger hun emailadres niet bekend hoeven maken. Ingelogde gebruikers kunnen onderling privé berichten versturen.

Je kunt een privé bericht sturen naar een clubgenoot, door eerst op zijn/haar gebruikersnaam te klikken. Een gebruikersnaam kun je vinden op de landkaart, bij een prikbord bericht, of bij een activiteit. Als je klikt op de gebruikersnaam, dan zie je het profiel (voornaam en woonplaats) met daaronder de link "Privé bericht sturen". Je typt je bericht in, en je klikt op "Verzenden". De ontvanger krijgt dan een mail van Klub Aktivo met een link. De link brengt je naar de website, waar het bericht wordt geopend. Daar kun je reageren op het bericht, zodat een privé bericht wordt teruggestuurd.