Je schrijft je gratis in via www.aktivo.nl/inschrijven, waarna je twee keer op proef kunt meedoen binnen een periode van een half jaar. Je krijgt dan een gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen.

Bij iedere activiteit vind je (na inloggen) een aanmeldingsformulier, waarmee je je voor die activiteit kunt opgeven. Ook vind je daar alle details, zoals waar het verzamelpunt is en hoe laat je daar moet zijn.

Na deze twee keer kun je besluiten of je je inschrijving wilt verlengen voor € 25 per jaar.